Doe-het-zelf Insectenhotel

Dit op het oog traditionele relatiegeschenk is niet wat het lijkt. Geen Cheval Blanc maar en Chateau d’Insect. Schenk een boost voor biodiversiteit rondom het huis!

Geen bubbels, wel bruisend
We laten zien hoe eenvoudig hoe simpel én leuk het kan zijn de natuur een handje te helpen. Je draagt met dit insectenhotel bij aan een gezonde en levendige habitat. Maak jouw tuin of balkon (nog) meer gastvrij voor flora en fauna. Wakker met je activiteiten een positief en weelderig ecosysteem aan en creëer een tuin bruisend van het leven.

Dit wijnkistje bevat verschillende natuurlijke onderdelen voor maken insectenhotel maar is zeker niet volledig. Ga zelf op zoek naar alledaagse geschikte materialen, voorwerpen, restafval, vruchten of reststromen uit de natuur. Zo ga je zien dat de dingen die wij als afval beschouwen voor geleedpotige van levensbelang kunnen zijn. We dagen je uit op zoek te gaan naar meer ‘waardevolle’ bouwelementen in en om het huis. Zo train je jezelf hierin en ga je in korte tijd overal in je omgeving kwaliteiten van (afgeschreven) materialen herwaarderen en als potentieel grondstof van een insecten bekijken!

Geschikte materialen
Natuurlijke en droge materialen. Aardewerk, terracotta, stoffen, jutte etc.

Niet geschikt
Onnatuurlijke materialen, o.m. geïmpregneerd hout, onderdelen die sporen van (synthetische) lijm, plastic.

Relatiegeschenk
met open vizier
Gewoon Dóén is opdrachtgever voor maken van deze eerste badge gegeven in het kader van de kick-off van de KlimaatKeet voorjaar 2024.

Heb je interesse in dit product of op zoek naar een ander conceptueel duurzaam relatiegeschenk op maat? Neem dan eens contact met ons op!

Geen luchtkastelen
Laat je vooral niet beperken tot de grenzen van dit kistje maar zie het als een bouwsteen van maken van een groter gezamelijk bouwwerk. Geen luchtkastelen maar binnenstedelijke dorpen, buurtschappen en steden voor natuur. Maak eindeloos uitbreidingen: Wormen houden ook van hotels, egels zijn er ook voor te porren. Beide stellen weer andere eisen maar dat terzijde.

Het zelf bouwen van een bijenhotel of insectenhotel is een leuke en zinvolle outdoor activiteit voor jong en oud waarin je veel plezier kan hebben. Ga aan de slag en laat drang tot perfectie lekker gaan: wat wij rommelig vinden daar voelen insecten zich juist thuis. Hang de bladblazerin de wilgen en leef je uit. Proost op de natuur!

Inspiratie
Bekijk de video van Natuurmonumenten: Hoe werkt een bijenhotel