Een ik-mag-er-zijn-magazine

BOSS magazine is mijn laatst afgeronde opdracht als Art Director bij INCOMBINATIE, alweer 4 maanden gelden. Een magazine dat is opgezet in het kader van het gelijknamige nog te realiseren nieuwbouwproject in Overgooi, Almere van de projectontwikkelaar Timpaan. Deze opdracht symboliseert voor mij persoonlijk én professioneel de overgang van de commerciële vastgoedwereld naar een mooie duurzame, circulaire wereld waar ik mij met open vizier wil inzetten. Een tipping point in mijn persoonlijke én professionele transitie omwille van het klimaat.

Met items zoals Biophilic Design, stadsbossen in Almere en Honey Highway moest het vooral sfeer ademen van luxueus wonen en het buitenleven dat lonkt. De redactie, het ontwerp, de papierkeuze en de (op het laatste moment gelukkig wel) toegepaste lithografie en druk door Coers & Roest maken dat dit voor mijn zeer is geslaagd. Helaas: de aanvraag voor plaatsten van het officiële FSC-keurmerk kostte een dag teveel en staat er om die reden helaas niet in.

Afgekeurd coverbeeld
Deze cover (Screenshot) sprak mij wel aan maar is afgekeurd. Waarschijnlijk wat te direct, het bos ís immers nog geen bos.

In het resultaat is terug te zien hoe ik met plezier mijn loopbaan bij mijn vorige werkgever heb kunnen afsluiten. Het liet mij bovendien (wederom) realiseren dat inhoud matters. Tijdens het maakproces en in het resultaat werd ik bevestigd dat de wending in mijn loopbaan de juist is. En dat voelt goed.

Ik-mag-er-zijn in de titel is een woordgrapje met een serieuze ondertoon. Als ik als ontwerper meer voel bij wat ik maak heb ik meer plezier in het proces en is dat terug te vinden in het eindresultaat… Money can’t buy me love.

Tijd voor andere P’s
Kortom, ik ben er uit en verkies power, pleasure, purpose, people, planet boven het rijtje prijs, product, promotie, plaats en personen die je wellicht beter kent. Werken vanuit je intrinsieke motivatie: ervaar de power van pleasure meets purpose. Ik stel mij voor: deze mind-set doorvoeren op mondiale schaal is een ware game-changer. Enfin, dat zal wel even duren. Hier is net het licht aan en ik ben er ook nog niet helemaal uit. Haha


Redactie en creatie met open vizier
Heb jij een publicatie in gedachten?

Het juiste format en concept, de tekstuele- en beeldredactie en het grafisch ontwerp of ux-design van een magazine of nieuwsbrief. Met open vizier denkt graag met je mee en heeft een breed netwerk van creatieve professionals om de totale productie tot stand te brengen. Van eerste aanzet tot digitale of fysieke oplevering.

#magazine #e-zine #e-magazine #online-magazine #minizine #e-publicatie

Nieuwsgierig geworden of lijkt het je leuk samen te werken met open vizier?
Neem contact op!